گفتگو ماهنامه تخصصی پردازش با مدیر عامل مجموعه ویستا فراز مهندس مهدی خیری

لزوم تسریع تکمیل زنجیره تامین فلزات غیرآهنی در دستور کار تولییدکنندگان و فعالان این صنایع در کشور قرار گیرد.

مهندس مهدی خیری، مدیرعامل مجموعه “ویستافراز” در گفتگو با ماهنامه تخصصی پردازش ضمن بیان این مطلب به تشریح فعالیت‌های مجموعه پرداخت و گفت: مجموعه ویستافراز که از سال 1392 فعالیت خود را آغاز کرده، درحال‌حاضر تحت دو نام تجاری ویستافراز بام (با ماموریت بازرگانی و تامین تجهیزات) و ویستافراز رایورز (با هدف مهندسی مشاور و مدیریت‌ پروژه) در حال ارائه خدمات مدیریت پروژه، مهندسی و تامین تجهیزات در حوزه‌های صنعت، معدن، نفت، گاز و خصوصا فلزات غیرآهنی است.

وی باتوجه به شرایط فعلی پروژه‌ها در کشور و جهت رونق آنها، رعایت چهار اصل انجام امکان سنجی دقیق اقتصادی، تبیین رویکرد فنی مناسب برای طراحی، اجرا و بهره برداری پروژه، ارزیابی جدی سازگاری پروژه با محیط زیست، تعیین اثرات اجتماعی پروژه و نیز تبیین مسئولیت های اجتماعی ذینفعان در زمان اجرا و بهره برداری را در آغاز هر پروژه ای الزامی دانست.

به گفته مدیرعامل ویستا فراز، در این میان نقش یک مهندس مشاور غیروابسته به کارفرما و با دید کلان نسبت به دوران ساخت و بهره‌برداری (توسعه) و آشنا با تکنولوژی مورد استفاده در پروژه بسیار مهم بوده و در راستای تحقق اهداف گفته شده بسیار حائز اهمیت است.

خیری افزود: با استفاده از تکنولوژی روز مانند اینترنت اشیا VR، AR ،BIM و تلفیق آن با دانش مهندسی و مدیریت پروژه می توان مباحث مرتبط به مهندسی و مدیریت پروژه را در طول حیات یک پروژه از لحظه شروع تا بهره برداری ( تخریب یا بازسازی )، شبیه سازی، کنترل و مدیریت کرد که دراین موارد ویستا فراز دست آوردهای قابل توجهی را کسب نموده است.

او بارزترین ویژگی مجموعه‌ی خود را واقع‌بینی نسبت به مشکلات پروژه، مسئولیت پذیری ،طراحی و تهیه زیرساخت‌های اطلاعاتی(IT)  برای تسهیل در تصمیم‌سازی و رفع معارضات پروژه، چابکی در حل مسائل آن با استفاده از نیروی جوان، آموزش‌دیده و با انگیزه، همچنین تکریم، احترام و تعهد به کارفرما و اهداف پروژه در کنار تاکید بر جزئیات و رعایت اصل تضاد منافع در مواجهه با عوامل مختلف پروژه در حیطه قراردادهای تدوین شده اعلام نمود.

خیری در ادامه افزود: با توجه به تقاضای بالا واستفاده‌ی روزافزون از فلزات غیر‌آهنی پیش بینی می گردد وضعیت تولیید و مصرف آلومینیوم در جهان با بحران روبرو گردد، چرا که طبق پیش بینی‌ها تا سال 2030 تامین مواد اولیه آلومینیوم، خصوصا آلومینا و کک نفتی کلسینه با مشکل جدی مواجه خواهد شد به طوری که این مهم موجب پیشی گرفتن مصرف از تولید خواهد شد.

وی گفت در این خصوص با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در کشور و جهت جلوگیری از مشکلات آتی پیشنهاد میشود که اولا ایران با استفاده از ذخایر عظیم و پالایشگاه‌های فعال نفتی خود کارخانه‌های کک نفتی کلسینه راه اندازی کند تا هم از واردات این ماده جلوگیری شود و همچنین ارزش افزوده برای ماده اولیه این محصول که از پسماندهای نفتی و آلوده کننده محیط زیست است به وجود آید دوم این که نسبت به فعال سازی معدن بوکسیت ایران در گینه و به موازات آن نسبت به احداث پالایشگاه آلومینا با ظرفیت حداقل یک میلیون تن در سال اقدام شود.

مدیر عامل ویستا فراز در پایان با توجه به اهمیت روز افزون فلزات غیر‌آهنی در صنایع تاکید کرد: مدیریت پروژه‌ها و دارایی‌ها در این بخش نیازمند بازنگری و برنامه ریزی جدی با رویکرد حفظ محیط زیست و آموزش و پرورش نیروی متخصص است تا بتوان در سال‌های آتی از خام فروشی تا حد امکان جلوگیری و سرمایه‌های خدادی را به بهترین شکل مدیریت و به نسل‌های بعدی سپرد.

او معتقد است برای نیل به این هدف دولت‌ها می بایست رعایت اصول تسهیل‌گری، واقع‌بینی،انصاف و استفاده از متخصصین را سرلوحه فعالیت های این بخش قرار داده تا هم وضعیت پروژه ها بهبود یابد و هم سرمایه ی بیشتری جذب این بازار گردد که نهایتا منجر به تکمیل زنجیره های تامین فلزات غیر آهنی خواهد شد .